Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Słodycze i przekąski

Dan Cake Polonia wchodzi w segment ciast drożdżowych w nieco innej odsłonie

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 14-03-2016, 12:17
Dan Cake Polonia wchodzi w segment ciast drożdżowych. Firma zdecydowała się stworzyć zupełnie nowy produkt w tym segmencie na podstawie obserwacji produktu jak i zachowań konsumenckich.
Dan Cake Polonia wchodzi w segment ciast drożdżowych w nieco innej odsłonie
Dan Cake Polonia postanowiła połączyć polską tradycję z międzynarodowymi smakami fot. Dan Cake Polonia

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

W Polsce reprezentantem tych wypieków jest tradycyjny placek drożdżowy z kruszonką. Dan Cake Polonia, postanowiła połączyć polską tradycję z międzynarodowymi smakami i przedstawić ciasto drożdżowe w nieco innej odsłonie.

- Inspiracją dla nas była francuska brioszka – jej puszyste, o wyraźnej strukturze ciasto i niezbyt słodki smak, z przyjemną, lekko wyczuwalną nutą wanilii oraz charakterystycznym nacięciem na wierzchu jest symbolem wysokiej jakości wypieku – mówi Wiktor Kowalski z Dan Cake.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!