Dyrektor IŻŻ: Na rynku jest dużo niezdrowej żywności
- Autor: portalspozywczy.pl
- Data: 13-01-2017, 13:52

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Dyrektor IŻŻ, odnosząc się do sporu o definicje zdrowej i niezdrowej żywności, jest zdania, że bardziej adekwatnym terminem niż "zdrowa żywność" jest "żywność prozdrowotna", ale uprawnione jest również nazywanie pewnych produktów wprost niezdrowymi.
- Dotyczy to produktów, które zawierają skrajne ilości niekorzystnych dla zdrowia składników albo substancji, których w ogóle nie powinno być w diecie. Jeśli produkt zawiera skrajną ilość tłuszczu czy cukrów to można powiedzieć, że jest to niezdrowa żywność. Nie dajmy się zwariować. W edukacji na poziomie społecznym jeśli wiemy, że pewne grupy produktów narażają nas na utratę zdrowia, jest to uprawnione. Stracilibyśmy moc edukacyjną gdybyśmy wprowadzali tego rodzaju ograniczenia do naszego działania - dodał.
komentarze (1)
Wystarczy zainstalować aplikację E-dodatki do żywności z Google Play :)
Odpowiedz