Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Ekspert: na rynku lodów będzie nasilał się trend prozdrowotny

  • Autor: Barbara Woźniak, portalspozywczy.pl
  • Data: 15-05-2017, 10:52
Polscy konsumenci są otwarci na nowe smaki i innowacje na rynku lodów. Rynek stał się bardziej zróżnicowany, a oferta ciekawsza. Na rynek lodów dotarł też wszechobecny trend prozdrowotny i będzie się jeszcze nasilał – ocenia Karolina Liberka, Business Development Deputy Director z agencji marketingowej Feno.
Ekspert: na rynku lodów będzie nasilał się trend prozdrowotny
fot. Shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

W sezonie 2016 roku ciekawostkami na rynku były m.in. lody bezlaktozowe, jogurtowe, bezglutenowe.

- Trendem, który będzie obowiązywał wszystkich jest na pewno fakt, że Polacy coraz częściej chcą jeść zdrowo i naturalnie. Zwracają uwagę skąd są poszczególne składniki, na obniżoną zawartość cukru, czy żywność zawiera barwniki i substancje konserwujące. Komunikacja oparta o wartości zdrowotne pojawia się w praktycznie każdej kategorii, a więc nie ominie również rynku lodów - mówi Karolina Liberka, Business Development Deputy Director z agencji marketingowej Feno.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!