Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Słodycze i przekąski

FC Pszczółka rozszerza portfolio o nowe produkty dzięki nowemu zakładowi

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 14-09-2017, 15:11
Fabryka Cukierków Pszczółka wprowadziła do swojej oferty nowe produkty, dzięki uruchomieniu nowoczesnego zakładu produkcyjnego. Klienci, oprócz znanych karmelków, będą mogli spróbować także pralinek, cukierków czekoladowych oraz galaretek.
FC Pszczółka rozszerza portfolio o nowe produkty dzięki nowemu zakładowi
fot. materiały prasowe

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Dzięki uruchomieniu nowoczesnego zakładu produkcyjnego i rozszerzeniu portfolio o nowe produkty, „Pszczółka” będzie mogła konkurować z największymi firmami z branży czekoladowej. Możliwe będzie rozszerzenie eksportu m.in. o tereny Europy Zachodniej. Prowadzone są także rozmowy
 z kontrahentami m.in. z Chin, Korei Południowej, Stanów Zjednoczonych, Hongkongu, Kanady. Obecnie produkty z lubelskiej fabryki trafiają do sklepów m.in. w Dubaju, Azerbejdżanie, Jordanii, Estonii i Szwecji. „Pszczółka” planuje także wejście do największych krajowych sieci handlowych
 i dyskontów.

- Z satysfakcją mogę powiedzieć, że rozpoczynamy właśnie nowy etap działalności Fabryki Cukierków Pszczółka. Cieszę się, że możemy zaoferować produkty, które do tej pory nie były dostępne w naszej ofercie. Jesteśmy jednym z najbardziej znanych producentów karmelków, a dzięki rozszerzeniu portfolio, będziemy mogli rozwijać się na rynku wyrobów czekoladowych i konkurować z najlepszymi- mówi Aleksander Batorski, prezes zarządu Fabryki Cukierków Pszczółka.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (1)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • lubię pralinki 2017-09-15 14:59:58

    Czekamy na pralinki z likierem Asy-Dwa , najlepiej wiśniowym :)

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!