Grycan rozszerza asortyment o siedem nowych produktów
Marka Grycan – Lody od pokoleń wprowadza na wiosnę 2019 roku siedem nowości produktowych - dwa w kategorii deserów lodowych, dwa w Smakach Deserowych oraz trzy w kategorii lodów w pudełkach.

Dwa desery lodowe
Tej wiosny w menu lodziarnio-kawiarni Grycan – Lody od pokoleń znalazły się dwa nowe desery lodowe: Deser Sernik w Pomarańczach oraz Deser Bezowe Tiramisu. Podstawą obu propozycji są Smaki Deserowe oraz ciastka i dodatki przygotowywane we własnych pracowniach cukierniczych.
Nowe desery będą dostępne w lodziarnio-kawiarniach od 30 marca w cenie 21,90 zł.
Dwa Smaki Deserowe
- Lody Orzech Włoski z Daktylami – połączenie lodów Orzech Włoski z syropem daktylowym, siekanymi daktylami oraz orzechami włoskimi.
- Lody Sernikowe z Pomarańczą – kompozycja lodów Sernikowych z bakaliami oraz domową konfiturą z pomarańczy.
Smaki Deserowe dostępne są we wszystkich lodziarnio-kawiarniach sieci Grycan – Lody od pokoleń w cenie 4,50 zł za jedną porcję na wynos/5 zł na miejscu.
Trzy smaki lodów w pudełkach
Wiosną marka Grycan – Lody od pokoleń wprowadza również na rynek Lody Słony karmel z solą morską, Lody Krówkowe oraz Sorbet z Brzoskwiń i Marakui. Nowe smaki będą dostępne zarówno w lokalach, jak i w sprzedaży detalicznej.
Lody Słony Karmel z solą morską będą dostępne w pudełkach o pojemności 500 ml w cenie 12,90 zł. Lody Krówkowe będą w trzech wariantach opakowań: 125 ml z dołączoną łyżeczką w cenie 3,20 zł, 500 ml w cenie 10,90 zł oraz 1100 ml w cenie 19,50 zł. Sorbet z Brzoskwiń i Marakui dostępny będzie w opakowaniu 500 ml w cenie 11,90 zł.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.