Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Słodycze i przekąski

Jak zrobić makowiec japoński? Prosty przepis na makowiec bez glutenu

  • Autor: Witold Stech
  • Data: 17-03-2023, 13:55
W odróżnieniu od klasycznego makowca, tą wersję robi się bez mąki. W przepisie pojawia się natomiast jeden składnik, którego próżno szukać w wersji tradycyjnej. Jak zrobić pyszny makowiec japoński, idealny na Wielkanoc?
Jak zrobić makowiec japoński? Prosty przepis na makowiec bez glutenu
Makowiec japoński to dobra opcja na święta dla tych, którzy nie chcą w menu glutenu. | fot. Pixabay

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Wielkanoc to święto jaj i ciast, a wśród tych ostatnich królują wszelkiej maści babki, serniki, mazurki i makowce. Makowca można przygotować także w wersji bez mąki pszennej, ten rodzaj nosi nazwę makowca japońskiego. To ciasto bez spodu i bez glutenu, pyszne i bardzo wilgotne. Zamiast mąki pojawia się tu kasza manna.

Dalsza część artykułu (85%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!