Marka Winiary pracuje nad tym, by wszystkie jej desery do końca 2018 r. stały się bezglutenowe
- Autor: portalspozywczy.pl
- Data: 21-06-2018, 16:19

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
- Nieustannie skupiamy się na spełnianiu szybko zmieniających się potrzeb naszych konsumentów. Wychodząc naprzeciw ich oczekiwaniom stale pracujemy nad ulepszaniem naszych produktów biorąc pod uwagę zarówno ich skład, atrakcyjność wizualną, jak i wszelkie inne czynniki wpływające na decyzję o zakupie. Stąd też nasza reakcja na nasilające się problemy dietozależne, w tym celiakię i nietolerancję glutenu. – mówi Marzena Maciąg-Urbańska, Group Product Manager marki WINIARY.
Zakład produkcyjny marki WINIARY w 2017 roku przeszedł pozytywnie audyt Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Dzięki temu marka dołączyła do grona firm posiadających licencję na używanie znaku Przekreślonego Kłosa.
komentarze (1)
Autora proszę o podanie przepisów prawa, zgodnie z którymi przekreślony kłos gwarantuje, że żywność jest bezglutenowa
Odpowiedz