Pischinger: Co to jest? Skąd na polskich stołach?
W Polsce Pischinger zyskał popularność w czasach PRL-u, gdy stanowił idealny dodatek do rodzinnych spotkań. Dziś trochę zapomniany, wpisujący się mocno w trendy DIY czy nawet zdrowego jedzenia, wraca na polskie stoły.

Pischinger: Jak zrobić?
Do wykonania domowego Pischingera potrzebujemy wafli tortowych od Eurowafel i dowolnej masy (czekoladowej, kajmakowej) do przełożenia. Możemy użyć również powideł czy pasty z ulubionych orzechów.

Pischinger jest świetną alternatywą dla czasochłonnych ciast oraz tortów, jako elegancki deser będzie prezentował się fantastycznie na świątecznym stole.
Pischinger: Jaka masa?
Obecnie Pischinger spotykany jest w formie wafli z masą kajmakową, ale możliwości na interpretację tego deseru jest wiele. Zarówno wersja z mleczną czekoladą, jak i bardziej wytrawną, gorzką znajdzie swoich miłośników.

Więcej pomysłów na Instagramie:
komentarze (0)