Prezes Cukry Nyskie: sektor wyrobów słodkich znacznie odczuł skutki pandemii (wywiad)
- Autor: Barbara Woźniak, portalspozywczy.pl
- Data: 11-03-2021, 11:09

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Jak radziła sobie Spółdzielnia Pracy Cukry Nyskie w ostatnich miesiącach? Jak mocno pandemia wpłynęła na działalność firmy i całej branży słodyczy i przekąsek?
Andrzej Chomyszczak: 2020 rok był rokiem trudnym, rokiem dynamicznie zmieniających się trendów rynkowych. Wymagał szybkich decyzji związanych ze zmianą preferencji zakupowych - zauważalny stał się fakt zmiany formy opakowań z luzu na produkty paczkowane. Klienci dbając o swoje bezpieczeństwo decydowali się na zakup tylko w tej formie.
Sektor wyrobów słodkich odczuł w bardzo dużym stopniu skutki pandemii, ponieważ klienci dokonywali zakupów szybko oraz w tzw. TOP asortymencie, czyli asortymencie priorytetowym. Widać było też, że już zmiana samego systemu pracy na tzw. home office spowodowała, że klienci sami piekli ciasta w swoich gospodarstwach domowych.
komentarze (0)