Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Słodycze i przekąski

Produkcja czekolady i wyrobów lekko spadła w I półroczu 2020 r.

  • Autor: Barbara Woźniak, portalspozywczy.pl
  • Data: 23-07-2020, 13:08
Produkcja czekolady i wyrobów czekoladowych wzrosła w czerwcu 2020 roku o 17,1 proc. w ujęciu rocznym, a w ujęciu miesięcznym wzrosła o 4,2 proc., jednak po pierwszym półroczu 2020 roku produkcja spadła o 0,4 proc. wobec takiego samego okresu roku 2019.
Produkcja czekolady i wyrobów lekko spadła w I półroczu 2020 r.
W pierwszym półroczu 2020 roku produkcja czekolady i wyrobów spadła o 0,4 proc. fot. pixabay.com/pixel2013

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Z danych GUS i wyliczeń serwisu portalspozywczy.pl wynika, że w czerwcu 2020 roku produkcja czekolady i wyrobów czekoladowych wzrosła wobec czerwca 2019 roku o 17,1 proc. do 31,5 tys. ton. W ujęciu miesięcznym produkcja czekolady i wyrobów czekoladowych w czerwcu 2020 roku wzrosła wobec maja 2020 r. o 4,2 proc.

W ciągu sześciu miesięcy 2020 roku produkcja czekolady i wyrobów czekoladowych spadła wobec takiego samego okresu 2019 roku o 0,4 proc. do 200 tys. ton.

Dalsza część artykułu (82%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!