Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Słodycze i przekąski

Produkcja czekolady i wyrobów w 2019 roku nieznacznie spadła

  • Autor: Barbara Woźniak, portalspozywczy.pl
  • Data: 27-01-2020, 11:48
Produkcja czekolady i wyrobów czekoladowych wzrosła w grudniu 2019 roku o 3,5 proc. w ujęciu rocznym, ale w ujęciu miesięcznym spadła o 22 proc. Natomiast w ciągu 12 miesięcy 2019 produkcja spadła o 0,2 proc. wobec takiego samego okresu roku 2018.
Produkcja czekolady i wyrobów w 2019 roku nieznacznie spadła
fot. pixabay.com

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Z danych GUS i wyliczeń serwisu portalspozywczy.pl wynika, że w grudniu 2019 roku produkcja czekolady i wyrobów czekoladowych wzrosła wobec grudnia 2018 roku o 3,5 proc. do 31,6 tys. ton.

Z danych GUS i wyliczeń serwisu portalspozywczy.pl wynika też, że w ujęciu miesięcznym produkcja czekolady i wyrobów czekoladowych w grudniu 2019 roku spadła wobec listopada 2019 roku o 22 proc.

Dalsza część artykułu (85%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!