Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Słodycze i przekąski

Produkcja czekolady lekko spadła w sierpniu, ale po 8 miesiącach 2020 r. wzrosła

  • Autor: Barbara Woźniak, portalspozywczy.pl
  • Data: 23-09-2020, 14:48
Produkcja czekolady i wyrobów czekoladowych spadła w sierpniu 2020 roku o 0,9 proc. w ujęciu rocznym, a w ujęciu miesięcznym wzrosła o 3,7 proc., zaś po ośmiu miesiącach 2020 roku wzrost wyniósł 1,6 proc. wobec takiego samego okresu roku 2019.
Produkcja czekolady lekko spadła w sierpniu, ale po 8 miesiącach 2020 r. wzrosła
fot. Shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Z danych GUS i wyliczeń serwisu portalspozywczy.pl wynika, że w sierpniu 2020 roku produkcja czekolady i wyrobów czekoladowych spadła wobec sierpnia 2019 roku o 0,9 proc. do 36,9 tys. ton. W ujęciu miesięcznym produkcja czekolady i wyrobów czekoladowych w sierpniu 2020 roku wzrosła wobec lipca 2020 r. o 3,7 proc.

W ciągu ośmiu miesięcy 2020 roku produkcja czekolady i wyrobów czekoladowych wzrosła wobec takiego samego okresu 2019 roku o 1,6 proc. do 272 tys. ton.

Dalsza część artykułu (82%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!