Partnerzy portalu partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu

Partner serwisu

partner serwisu
Słodycze i przekąski

Rośnie sprzedaż dodatków do pieczenia ciast, szczególnie w okresie świąt

- W okresie Wielkanocy tradycyjnie rośnie sprzedaż produktów używanych do pieczenia ciast. Mimo coraz większego tempa życia, wiele osób nie wyobraża sobie świąt bez mazurka, sernika, makowca czy babki. Z roku na rok Polacy więcej samodzielnie pieką, a także chętniej decydują się na różne formy wsparcia takie jak zakup dodatków i półproduktów do pieczenia – podała firma FoodCare, producent marki Gellwe.

Rośnie sprzedaż dodatków do pieczenia ciast, szczególnie w okresie świąt
Rośnie sprzedaż produktów używanych do pieczenia ciast; fot. materiały prasowe Gellwe (FoodCare)

Autor: portalspozywczy.pl / pr
Data: 22-03-2016, 10:11

Sprzedaż dodatków do pieczenia, czyli cukru waniliowego, proszku do pieczenia, aromatów, polew, a także sody oczyszczonej i drożdży instant, systematycznie rośnie w Polsce. Oznacza to, że Polacy coraz więcej pieką, szczególnie „od święta”. Firma FoodCare, producent marki Gellwe, przyznaje, że okres Wielkanocy i Bożego Narodzenia generuje ponad połowę rocznej sprzedaży cukru waniliowego i proszku do pieczenia marki Gellwe. W samym sezonie wielkanocnym FoodCare od kilku lat sprzedaje co roku ponad 23 mln opakowań cukru waniliowego i proszku do pieczenia marki Gellwe.

– W okresie wielkanocnym zdecydowanie wzrasta sprzedaż dodatków do pieczenia Gellwe  takich jak m.in. proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, aromaty, kremy do ciast czy  dodatki dekoracyjne, a wśród nich dotyczy to przede wszystkim bitej śmietany i polew. Mimo rosnącej popularności samodzielnych wypieków, wciąż obserwujemy także duże zainteresowanie gotowymi mieszankami do ciast – przekonuje  Paulina Włodarska – Grodzińska, Dyrektor Marketingu, FoodCare Sp. z o. o.

Należąca do firmy FoodCare marka Gellwe jest jednym z kluczowych graczy na rynku dodatków do ciast. W okresie przedświątecznym szczególnie popularne są polewy do ciast, którymi Polacy chętnie dekorują babki czy mazurki. Najpopularniejsze są klasyczne polewy czekoladowe. Rośnie także sprzedaż kremów do ciast oraz sprzedaż mieszanek do wypieku ciast.

Być może za wcześnie na ogłoszenie renesansu polskich wypieków, ale niewątpliwie Polacy lubią spędzać czas w kuchni, a moda na gotowanie i pieczenie dociera do coraz większej liczby osób. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

więcej informacji:

Paulina Włodarska-Grodzińska RSS ALERT    /    Gellwe RSS ALERT    /    FoodCare RSS ALERT    /    dodatki do ciast RSS ALERT    /    Wielkanoc RSS ALERT

KOMENTARZE (0)

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 3.235.159.8
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!