Jak opisuje "The Wall Street Journal", wysokie koszty energii zmuszają firmy do wdrażania rozwiązań przyjaźniejszych dla środowiska i po prostu oszczędniejszych. 

Unilever będzie mroził lody w wyższej temperaturze

Unilever, do którego należą takie marki jak Ben&Jerry's czy Magnum testuje, jak jego lody będą się zachowywać w zamrażarkach ustawionych na ok. -12 st. C, zamiast ok. -18 st C.

Taka innowacja wymaga od Unilevera "zmiany receptur niektórych lodów", aby mogły wytrzymać wyższe temperatury bez topnienia oraz utraty struktury lub "charakterystycznego" odczucia w ustach. 

Oszczędność energii w Unilever

Jak podaje "WSJ", energia wykorzystywana do zasilania zamrażarek firmy Unilever stanowi ok. 10 proc. emisji gazów cieplarnianych przez firmę. 

To może również pomóc w wydłużeniu sezonu na lody, bo rosnące koszty energii skłoniły wielu detalistów do wcześniejszego wyłączania zamrażarek.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl