Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Słodycze i przekąski

Unilever: Produkcja lodów drożeje. Czego może spodziewać sie rynek?

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz
  • Data: 02-06-2022, 10:01
  • Aktualizacja: 02-06-2022, 11:12
Szeroko rozumiane koszty produkcji lodów rosną, i to w sposób dynamiczny w porównaniu do poprzednich lat. Rosną zarówno koszty samych surowców potrzebnych do wytworzenia produktów, jak i koszty energii oraz transportu – mówi serwisowi portalspożywczy.pl Adam Gajczewski, Head of Marketing Ice Cream w Unilever.
Unilever: Produkcja lodów drożeje. Czego może spodziewać sie rynek?
Produkcja lodów drożeje /fot. Pixabay

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Wzrost wszystkich kosztów produkcji lodów

Podnoszą się także poziomy wynagrodzeń pracowników zakładów produkcyjnych, wszystko to oczywiście rzutuje na ostateczną cenę produktów dla nabywcy.

Patrząc na szeroko rozumiane komponenty potrzebne do produkcji lodów, wszędzie można zaobserwować silny wzrost. Niestety widać także bardzo wyraźny wzrost w tych najczęściej używanych komponentach, jak mleko, śmietanka, czekolada, owoce czy cukier. Dynamicznie rosną także ceny opakowań

- Adam Gajczewski, Head of Marketing Ice Cream w Unilever.

Trzy grupy lodów

 W skrócie rynek lodów można podzielić na 3 odnogi:

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!