Unilever: Produkcja lodów drożeje. Czego może spodziewać sie rynek?
- Autor: Roman Wieczorkiewicz
- Data: 02-06-2022, 10:01
- Aktualizacja: 02-06-2022, 11:12

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Wzrost wszystkich kosztów produkcji lodów
Podnoszą się także poziomy wynagrodzeń pracowników zakładów produkcyjnych, wszystko to oczywiście rzutuje na ostateczną cenę produktów dla nabywcy.
Patrząc na szeroko rozumiane komponenty potrzebne do produkcji lodów, wszędzie można zaobserwować silny wzrost. Niestety widać także bardzo wyraźny wzrost w tych najczęściej używanych komponentach, jak mleko, śmietanka, czekolada, owoce czy cukier. Dynamicznie rosną także ceny opakowań
- Adam Gajczewski, Head of Marketing Ice Cream w Unilever.
Trzy grupy lodów
W skrócie rynek lodów można podzielić na 3 odnogi:
komentarze (0)