Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Słodycze i przekąski

ZPC Bałtyk na Spitsbergenie

  • Autor: portalspozywczy.pl/pr
  • Data: 29-09-2017, 10:31
Gdańska Fabryka Czekolady Bałtyk wsparła wyprawę polarną na Spitsbergen. Naukowcy z Uniwersytetu Mikołaja Kopernika badali tam zmiany zachodzące w powłoce lodowej Ziemi. Bałtyk wyposażył ekipę badaczy w specjalne batony energetyczne BossMan oraz cukierki z witaminami Dulio Vita.
ZPC Bałtyk na Spitsbergenie
fot. materiały prasowe

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Celem 44 wyprawy polarnej UMK na Spitsbergen było badanie zmian zachodzących w kriosferze, czyli w powłoce lodowej Ziemi. Od lipca do września naukowcy zajmowali się monitoringiem lodowców, pomiarami przepływu rzeki odprowadzającej wodę z Lodowca Waldemara, a także zmianami warstwy czynnej wieloletniej zmarzliny. Badania prowadzone na arktycznych lodowcach stanowiły część większego projektu obserwacji zmian kriosfery w regionie Kaffiøyry.

- Chcieliśmy, aby nasze batony dodawały naukowcom energii, a cukierki potrzebnych witamin. Staramy się wspierać przedsięwzięcia, które są ważne społecznie i które przynoszą korzyści dla ludzi, a także środowiska naturalnego –– mówi Konrad Mickiewicz, prezes ZPC Bałtyk.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!