Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Biznes i technologie

Inwestować rozsądnie

  • Autor: ŁR
  • Data: 04-01-2013, 14:54
Poprzez wdrażanie nowych rozwiązań technicznych branża spożywcza może uzyskać spore oszczędności, co jest szczególnie ważne w czasie kryzysu.

Wysokowydajne maszyny pozwalają zwiększyć efektywność produkcji. Jak wskazuje Marianna Kowalczuk, prezes Vemag Polska, nowoczesne maszyny do produkcji spożywczej pozwalają zmniejszyć ilość zużywanych surowców.

Konwencjonalne rozwiązania na to nie pozwalały. Poza tym, dzisiejsze technologie pozwalają na dokładny monitoring linii produkcyjnych, który ułatwia nadzorowanie każdego etapu produkcji.

Ciągłe zmiany Tadeusz Szynkiewicz, prezes firmy Żywność Ekologiczna Bio Food, zwraca uwagę, że zakłady produkujące żywność ekologiczną potrzebują technologii, które pozwolą jak najmniej "popsuć" surowiec.

- Koncentracja na jakości, która przekłada się na późniejsze walory zdrowotne produktów, powoduje konieczność posiadania parku maszynowego zdolnego zagwarantować produkcję o określonych, wysokich parametrach.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!