Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Krwiobieg firmy

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz
  • Data: 09-12-2014, 10:16
Przedsiębiorstwa spożywcze działają pod ogromną presją czasu i warunków, w jakich musi być przechowywana i przerabiana żywność. Warunkiem ich właściwego działania jest m.in. dobrze zorganizowany transport wewnętrzny.
Krwiobieg firmy

Wraz z rozwojem firm produkcyjnych i logistycznych rośnie znaczenie transportu wewnętrznego. Pod linie produkcyjne budowane są nowe hale, magazyny stają się coraz większe, a co za tym idzie - znacznie wydłużają się drogi komunikacji. Ponadto coraz więcej firm decyduje się na zautomatyzowanie czynności manualnych, takich jak np. paletyzacja czy owijanie folią, a to oznacza, że pojawiają się przenośniki paletowe. Co więcej, w chłodniach czy mroźniach instalowane są tunele chłodnicze, które bazują również na systemach automatycznych. Stąd już tylko mały krok do decyzji o połączeniu poszczególnych obszarów w jeden spójny system i zastąpieniu pracy wózkowych systemem transportu automatycznego, a w konsekwencji przekształceniu magazynu manualnego w pół- lub pełnoautomatyczny.

Dalsza część artykułu (89%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!