Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Wręczono nagrody w konkursie "Polski Smak 2012"

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 04-01-2013, 15:09
Pięćdziesiąt spośród prezentowanych produktów tradycyjnych i ekologicznych zostało zgłoszonych przez 28 producentów do rywalizacji w konkursie na najlepszy produkt "Polski Smak 2012" podczas tegorocznej VIII Wystawy Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Polskie Smaki.
Wręczono nagrody w konkursie

Oceniało je jury pod przewodnictwem znanej restauratorki Magdy Gessler, z udziałem: prof. Mirosława Słowińskiego ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, prof. Zygmunta Zandera z Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego, Dariusza Goszczyńskiego z w Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Krzysztofa Przybyła, prezesa Fundacji Polskiego Godła Promocyjnego "Teraz Polska".

Jury wybrało pięć produktów: kiełbasę suchą drobiową pieczoną - wyrabianą przez Zakład Mięsny Smak-Górno z Górna; oblaty śląskie, czyli okrągłe wafle o różnych smakach - wytwarzane przez spółkę Visa Bell z Pszczyny; twaróg tłusty w pergaminie - produkowany przez Okręgową Spółdzielnię Mleczarską w Garwolinie; masło ze Strzałkowa - wytwarzane przez Spółdzielnię Mleczarską Udziałowców w Strzałkowie i mazurski miód akacjowy - produkowany przez pasiekę Pucer w Barcianach. Wymienione produkty otrzymały statuetki "Polski Smak 2012" i nominację do godła promocyjnego "Teraz Polska".

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!