Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Andrzej Gantner, PFPZ: Żywność w Polsce jest bezpieczna

  • Autor: Olimpia Wolf, portalspozywczy.pl
  • Data: 19-04-2021, 11:33
Jak wynika z najnowszego raportu EFSA, żywność w Polsce jest bezpieczna - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Andrzej Gantner, wiceprezes i dyrektor generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności.
Andrzej Gantner, PFPZ: Żywność w Polsce jest bezpieczna
Andrzej Gantner, wiceprezes PFPŻ, fot. PTWP

  • Europejska, w tym Polska żywność, są uznawane za jedne z najbezpieczniejszych na świecie.
  • Przekroczenia pozostałości pestycydów nie zawsze same w sobie oznaczają automatyczne zagrożenie dla konsumenta.
  • Żaden system kontrolny w żadnym kraju nie jest w 100% skuteczny. Dużą rolę odgrywa wiedza i etyka producentów rolnych.
Dalsza część artykułu (95%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • odszkodowania 2021-04-20 18:21:50

    Cyt.: "Europejska, w tym Polska żywność, są uznawane za jedne z najbezpieczniejszych na świecie.". No ten ten pan Gantner teraz pojechał. Polska żywność ma być bezpieczna, a nie jedną z najbezpieczniejszych. Polskie Normy (PN), które kiedyś obowiązywały zostały zniesione, po to by na nasz rynek weszli giganci produkcji żywności z całym arsenałem pestycydów. Wróćmy do PN, a rynek żywności, a więc nasze zdrowie i życie będą bezpieczne, a nie jedne z najbezpieczniejszych.

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!