Andrzej Gantner: Poprawa efektywności energetycznej to szansa na zwiększenie konkurencyjności firm (wideo)
- Autor: www.portalspozywczy.pl
- Data: 05-06-2020, 13:12
- Aktualizacja: 05-06-2020, 13:22

Andrzej Gantner, dyrektor generalny i wiceprezes Polskiej Federacji Producentów Żywności tłumaczył, że producenci żywności powinni się przygotować na wzrost kosztów funkcjonowania ich zakładów, ponieważ nie wiadomo, jak będą kształtowały się koszty energii elektrycznej oraz koszty surowców z powodu zagrożenia suszą rolniczą.
– Energia elektryczna jest głównym najważniejszym elementem po surowcach, bez energii i surowców produkcja jest niemożliwa. Wydaje się, że w dużych polskich firmach spożywczych większość prostych prac polegających na modernizacji i na zwiększeniu efektywności energetycznej urządzeń została już częściowo wykonana – mówił.
komentarze (0)