Aromaty stanowią 13 proc. rynku dodatków do pieczenia
- Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
- Data: 08-11-2010, 12:02
Jego zdaniem do czołówki należą: Delecta, Dr. Oetker, Gellwe, Emix, Cykoria, Libella.
Obserwuje się próby wprowadzania nowych ciekawych smaków, z naszych doświadczeń wynika jednak przywiązanie do tradycyjnych smaków w buteleczkach 10 ml oraz fiolkach 5 g. - Aromaty spotykamy głównie na bazie olejowej, która jest mniej podatna na ulatnianie w procesie pieczenia. Najlepiej sprzedające się smaki to: wanilia, cytryna, rum, migdał, pomarańcza - mówi Dariusz Pawlewicz.
Firma Emix specjalizuje się w produkcji aromatów do zastosowań spożywczych, większość trafia na półki sklepów, część w opakowaniach litrowych przeznaczona jest dla cukierni.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
więcej informacji:
Powiązane tematy:
-
7 deserów Instagrama - inspiracje horecatrends.pl
-
Naukowcy przetwarzają plastikowe butelki na aromat waniliowy
-
Olimp Sport Nutrition wprowdza do sprzedaży słodkie sosy bez cukru
-
W lodziarniach Grycan weekend z szarlotką w roli głównej w promocyjnej cenie
-
Na Dzień Babci i Dziadka u Grycana kawa gratis
-
Grycan wspiera WOŚP - do menu wraca Deser z Sercem
-
Milka z Oreo w nowej ofercie lodziarnio-kawiarni Grycan – lody od pokoleń
-
Grycan – Lody od pokoleń z nową ofertą specjalną
-
Sachajko: Badania nad dodatkami do żywności muszą być w Polsce prowadzone
-
Nowe desery lodowe u Grycana
komentarze (1)
Czy pod pojęciem aromaty kryje się mnóstwo spulchniaczy ,ulepszaczy i konserwantów ,a więc to wszystko co wpływa na nienaturalny smak Waszych produktów.Nafaszerowanych chemią.l
Odpowiedz