EEC 2019: Na rynku spożywczym jest dobry czas na konsolidację
- Autor: www.portalspozywczy.pl
- Data: 15-05-2019, 12:25
- Aktualizacja: 15-05-2019, 18:46
Na rynku spożywczym widać tendencje do konsolidacji, które są napędzane przez dobre parametry makroekonomiczne w Polsce. Przejęcia widać m.in. w branży mięsnej i napojowej. Aby przejmować inne firmy, trzeba mieć najpierw dobry rozwój organiczny - mówili paneliści na debacie "Rynek spożywczy. Czas konsolidacji", która odbyła się w ramach XI Europejskiego Kongresu Gospodarczego.
Debata "Rynek spożywczy. Czas konsolidacji" w ramach Europejskiego Kongresu Gospodarczego
Elżbieta Kopytko-Wojciechowska, Dyrektor Zarządzająca Sektorem Spożywczym w ING Bank Śląski SA podkreśliła, że na rynku spożywczym widać tendencje do konsolidacji i w wielu przypadkach te decyzje są podejmowane jako kombinacje różnych przesłanek.
Dodała, że najważniejszą przesłanką do konsolidacji jest uzyskiwanie skali produkcji.
Dalsza część artykułu (80%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium".
lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie
komentarze (0)