Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Biznes i technologie

EEC 2019: Na rynku spożywczym jest dobry czas na konsolidację

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 15-05-2019, 12:25
  • Aktualizacja: 15-05-2019, 18:46
Na rynku spożywczym widać tendencje do konsolidacji, które są napędzane przez dobre parametry makroekonomiczne w Polsce. Przejęcia widać m.in. w branży mięsnej i napojowej. Aby przejmować inne firmy, trzeba mieć najpierw dobry rozwój organiczny - mówili paneliści na debacie "Rynek spożywczy. Czas konsolidacji", która odbyła się w ramach XI Europejskiego Kongresu Gospodarczego.
EEC 2019: Na rynku spożywczym jest dobry czas na konsolidację
Debata "Rynek spożywczy. Czas konsolidacji" w ramach Europejskiego Kongresu Gospodarczego

Elżbieta Kopytko-Wojciechowska, Dyrektor Zarządzająca Sektorem Spożywczym w ING Bank Śląski SA podkreśliła, że na rynku spożywczym widać tendencje do konsolidacji i w wielu przypadkach te decyzje są podejmowane jako kombinacje różnych przesłanek. 

Dodała, że najważniejszą przesłanką do konsolidacji jest uzyskiwanie skali produkcji.

Dalsza część artykułu (80%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!