Ekonomiczny poniedziałek: Firmy spożywcze stawiają na recykling i redukcję tworzyw sztucznych
- Autor: Olimpia Wolf; www.portalspozywczy.pl
- Data: 19-07-2020, 23:52
- Aktualizacja: 20-07-2020, 07:12

Piotr Pawiński, Prezes Zarządu Maga Foods zauważa w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl, że redukcja odpadów to zagadnienie, które w dzisiejszych czasach pojawia się nie tylko w postulatach ekologów, w międzynarodowych debatach politycznych, unijnych dyrektywach i samorządowych dyskusjach, ale także staje się codziennym tematem w biznesie, we współpracy z dostawcami i odbiorcami.
– To wciąż początek długiej drogi do realizacji polityki „zero waste”, na sukces której składa się zaangażowanie wszystkich uczestników procesu konsumpcji od producentów surowców, opakowań, przez dostawców żywności, samorządów, konsumentów, kończąc na podmiotach segregujących i przerabiających odpady – mówi.
komentarze (0)