Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

FRSiH 2018: Małe i średnie firmy spożywcze koncentrują się na bieżącej działalności

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
  • Data: 07-11-2018, 11:15
W polskiej branży spożywczej dominują małe i średnie firmy, które koncentrują się na bieżącej działalności biznesowej – powiedziała Agnieszka Besiekierska, adwokat, counsel, kierująca praktyką Digitalizacji Biznesu, Noerr podczas sesji pt. Potencjał Przemysłu 4.0 - fakty i mity na XI Forum Rynku Spożywczego i Handlu.
FRSiH 2018: Małe i średnie firmy spożywcze koncentrują się na bieżącej działalności
Agnieszka Besiekierska /fot. PTWP

Przez koncentrację na bieżących wyzwaniach i zadaniach, przedsiębiorstwa te mają małą świadomość jak zmieniają się globalne realia biznesowe. - Można zatem powiedzieć, że problemem jest specyfika tej branży, która nie w pełni rozumie konieczność digitalizacji – uważa Agnieszka Besiekierska.

Zwraca uwagę, że Niemcy są liderem robotyzacji i przemysłu 4.0.

- Jeśli chodzi o digitalizację, to wyzwania są takie same na całym świecie. Trzeba zauważyć, że prawo nie nadąża za tymi wyzwaniami – mówi Agnieszka Besiekierska.

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Partner serwisu
  • partner portalu
Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!