Jakub Olipra, ekonomista Credit Agricole weźmie udział w trzech debatach. 

Będzie gościem rozmowy 1:1 w sesji "Eksport w czasach lokalności i nowych reżimów bezpieczeństwa", podczas której odpowie na pytania dotyczące obecnych szans i wyzwań w dziedzinie eksportu polskiej żywności. 

Jakub Olipra weźmie także udział jako prelegent w sesjach branżowych: "Kondycja branży mięsnej – kto stracił, kto zyskał?" oraz "Mleczarstwo – branża, która nie może się 'zatrzymać".

Poniżej informacje dotyczące tych sesji:

03.11.2020r. | 11.30-13.00

Eksport w czasach lokalności i nowych reżimów bezpieczeństwa

·        Jak (na nowo?) zbudować zaufanie odbiorców?

·        Scenariusze dla eksportu żywności

·        Lokalność i bezpieczeństwo – nowa waluta eksportowa

·        Polski sukces w eksporcie, mimo rosnących kosztów i pandemicznych reżimów

·        Bądźmy obrońcami swobód i wolnego rynku UE!

03.11.2020r. | 13.30-15.00

Kondycja branży mięsnej – kto stracił, kto zyskał?

·        Lockdown, ASF, czarny PR – wyzwania branży mięsnej AD 2020

·        Branża mięsna doczekała się showroomów: koncepty restauracyjne, współpraca z szefami kuchni, sklepy mięsne

·        Roślinne zamienniki, przekąski ready-to-eat – nowy pomysł na produkty z mięs

·        Zrównoważony rozwój, jakość, tradycja – mocne trendy rozwoju branży

03.11.2020r. | 15.30-16.45

Mleczarstwo – branża, która nie może się „zatrzymać”

·        Branża mleczarska przeszła Covid-19 prawie bezobjawowo. Ocena II i III kwartału

·        Podążać za nowymi trendami i stylami odżywiania

·        GMO, bez laktozy – wielkie „ściemy” marketingowe?

·        Utrzymanie bezpieczeństwa i stabilności w eksporcie nadwyżek kluczowe dla całej branży

·        Branża mleczarska a zielone regulacje UE. Czego powinni spodziewać się rolnicy i przetwórcy?

 ZAREJESTRUJ SIĘ!

Forum Rynku Spożywczego i Handlu ze względu na wymogi związane z aktualną sytuacją epidemiczną w Warszawie przybiera formułę internetową i odbędzie się bez udziału publiczności. Transmisje debat będzie można śledzić między innymi w portalach: portalspozywczy.pl, dlahandlu.pl, horecatrends.pl i na stronie frsih.pl (po wcześniejszej rejestracji).

Nowa rzeczywistość zostanie z nami na dłużej. Jakie trendy umocni, jakie zepchnie w niepamięć? Jakiego przemodelowania potrzeb i zachowań konsumenckich dokona? O tym porozmawiamy z ekspertami, praktykami i analitykami podczas Internetowego XIII Forum Rynku Spożywczego i Handlu.

Pełna agenda znajduje się na STRONIE!