Mettler-Toledo przejmuje dział kontroli żywności firmy Smiths Detection
Firma Mettler-Toledo poinformowała o przejęciu działu kontroli produktów firmy Smiths Detection oraz o zamiarze kontynuowania znanej marki systemów rentgenowskiej kontroli żywności Eagle.
Dział odpowiedzialny za markę Eagle, znany dzięki swoim zaawansowanym produktom kontrolnym oferowanym od 1998 r., będzie funkcjonował jako osobna jednostka korzystająca z istniejących kanałów handlowych i usługowych.
Ta transakcja pozwoli klientom używającym produktów Eagle skorzystać na udoskonaleniu obsługi i pomocy technicznej, możliwemu dzięki większej sieci specjalistów pomocy technicznej i rozbudowanemu wsparciu. Ponadto dział odpowiedzialny za markę Eagle stanowi teraz część działu kontroli produktów firmy Mettler-Toledo, którego głównym celem jest ułatwianie producentom żywności spełniania wymagań związanych z kontrolą. Nabycie nowego działu pozwala firmie Mettler-Toledo zwiększyć zaangażowanie w rynek rentgenowskiej kontroli żywności, z czym będą się wiązały dalsze inwestycje w rozwój technologii i aplikacji.
- To przejęcie to ważny krok dla naszych klientów z całego świata i dla naszego doświadczonego zespołu, ponieważ możemy udoskonalić obsługę klienta, rozbudowując przy tym pomoc techniczną, funkcjonalność aplikacji i pokrycie rynku. Jako część firmy Mettler-Toledo, Eagle może jeszcze skuteczniej ułatwiać producentom optymalizację jakości, bezpieczeństwa i wydajności - mówi Terry Woolford, dyrektor naczelny Eagle.
- Marka Eagle ma uznaną pozycję i reputację na rynku. Mając w ofercie produkty Eagle, możemy udostępniać producentom z całego świata jeszcze szerszy zakres światowej klasy rozwiązań do kontroli produktów o różnorodnych zastosowaniach, jak np. narzędzia do analizy tłuszczów - wyjaśnia Kristian Laskey, szef jednostki odpowiedzialnej za rozwiązania rentgenowskie w firmie Mettler-Toledo.
Systemy Eagle do kontroli rentgenowskiej mogą wykrywać takie zanieczyszczenia, jak metal, szkło, kamień i kość, a przy tym umożliwiają kontrolę masy, ocenę poziomu napełnienia opakowań i analizę zawartości tłuszczu.
