W 2009 roku stwierdzono blisko dwukrotnie więcej przypadków nielegalnego zatrudnienia cudzoziemców niż w 2008 roku. Obcokrajowcy pracowali nielegalnie w co czwartym skontrolowanym przez inspektorów PIP zakładzie w kraju, gdzie było wymagane zezwolenie na pracę.
Biznes i technologie
Obcokrajowcy najczęściej nielegalnie zatrudnieni w handlu, gastronomii i rolnictwie
- Autor: Głos Wielkopolski
- Data: 14-01-2010, 13:41
Najczęściej cudzoziemcy są nielegalnie zatrudnieni w handlu, gastronomii i rolnictwie - podaje Głos Wielkopolski.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
- Think Agile: Branża spożywcza zawsze zwinna
- Gorączka przejęć, czyli co wywołało falę konsolidacji
- Eksport czasów przełomu: nowe kierunki, nowe możliwości
- Żywność i opakowanie bez śladu - reduce, reuse, recycle
- Fabryka 4.0 – zautomatyzowana, zrobotyzowana, cyfrowa, ekologiczna
- Transformacja branży mięsnej
- GOZ i ROP, czyli kluczowe skróty dla branży FMCG i handlu
- Zarządzanie firmą FMCG w dobie zmieniającego się świata
- Rynek żywności roślinnej – perspektywiczna nisza rozpycha się w mainstreamie
- Alkohole i przekąski – gwiazdy sklepowej półki
- Wieczorna Gala
- Nowy handlowy ład
- Konsumenckie motto: tanio, online, blisko
- ESG w branży spożywczej i handlowej
- Foodtech i Retailtech – innowacje i strat-upy zmieniają obraz rynku
- Power of e-commerce
- HoReCa TrendsTalks
komentarze (0)