PAIH w Wietnamie: polski sektor spożywczy ma duży potencjał, by zawojować ten chłonny rynek
- Autor: Barbara Woźniak, portalspozywczy.pl
- Data: 08-03-2018, 11:17

- Polski sektor rolno-spożywczy ma zdecydowanie duży potencjał, by zawojować, niezwykle chłonny, wietnamski rynek. Z powodzeniem mogą oferować tam swoje produkty producenci ryb, podrobów, wieprzowiny, karmy dla zwierząt, ale także nawozów i maszyn rolniczych oraz autorzy nowoczesnych technologii w rolnictwie. Duże szanse stoją także przed branżą mleczarską – mówi serwisowi portalspozywczy.pl Piotr Harasimowicz.
- Wysoka jakość i przystępna cena polskich wyrobów to przepustka na wietnamskie półki. Małe zróżnicowanie produktów na tamtejszym rynku pozwala na wprowadzenie nowych smaków – na przykład różne rodzaje kiełbasy; wiele rodzajów pumpernikla; czekolady z różnym nadzieniem. Polskę i Wietnam łączy długoletnia, wielowymiarowa współpraca, a to zdecydowanie sprzyja pogłębianiu relacji handlowych – dodaje.
komentarze (0)