Pakistan zaostrza przepisy dotyczące importu żywności
Pakistan wprowadza nowe, zaostrzone regulacje dotyczące wwozu produktów spożywczych. Zgodnie z przekazanymi przez Głównego Lekarza weterynarii informacjami eksportowane do Pakistanu produkty będą musiały spełniać określone kryteria.

Produkty będą musiały posiadać przynajmniej 66 proc. pozostałego okresu przydatności do spożycia licząc od daty produkcji. Skład i informacje o produkcie (np. właściwości odżywcze czy instrukcja obsługi, muszą być nadrukowane na opakowaniu w języku angielskim i urdu.
Logo instytucji nadającej certyfikat halal musi być nadrukowane na opakowaniu
Powyższe informacje muszą być umieszczone na opakowaniu o określony sposób, m.in. nie w formie nalepki czy stempla.
Organizacja nadająca produktom certyfikat halal musi być zrzeszona w International Halal Accreditation Forum (IHAF) lub Standards Metrology Institute for Islamic Countries.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.