Paneliści na VI FRSiH: Sukcesor musi znać firmę od podszewki
- Autor: www.portalspozywczy.pl
- Data: 13-11-2013, 13:03
Kazimierz Pazgan, prezes Konspol Holding, przyznaje, że miał szczęście, że dzieci zechciały zająć się jego firmą. Wcześniej przez kilkanaście lat uczestniczyły w jej życiu. - Firmy rodzinne to przyszłość polskiej gospodarki. Naszym celem jest wypracowywanie takich postulatów, których rząd będzie chciał słuchać. Chcemy uświadamiać politykom, że firmy rodzinne to ogromna grupa gospodarcza, która tworzy wiele miejsc pracy i ma istotny wpływ na kształt poslkiej gospodarki - zapewnia Kazimierz Pazgan.
Potwierdzeniem słów prezesa Konspolu jest historia większości polskich firm rodzinnych. Andrzej Krupiński, prezes U Jędrusia, zaczynał swoją przygodę z branżą spożywczą w latach 70-tych od założenia restauracji w Krakowie. - Stopniowo zaczęliśmy produkować wyroby spożywcze: sałatki, pierogi, krokiety itp., z każdym rokiem skala działania była coraz większa - dodaje prezes. Dzisiaj produkty firmy są dostępne w najpopularniejszych sieciach w Polsce oraz w Wielkiej Brytanii, prowadzi 10 firmowych sklepów.
więcej informacji:
Powiązane tematy:
-
Hortimex: Wiele przedsiębiorstw może rozważać sprzedaż firm
-
Hortimex: Wszyscy podnoszą ceny. Jednak dzisiaj najważniejsza jest dostępność towarów
-
Hortimex: Fundusz daje nam możliwość znaczącego zwiększenia naszego biznesu
-
Firmy rodzinne: Czy warto prowadzić biznes rodzinny?
-
Hortimex chce wejść w produkcję zaawansowanych surowców spożywczych
-
Fundusz Avallon przejmuje Hortimex. W planach przejęcia nie tylko w Polsce
-
Z czego wynika długi skład pączków Ekipy? Pytamy technologa
-
Bakalland łączy się z Purellą, czyli jak Rafał Brzoska układa spożywcze puzzle
-
Kłopotliwe E 133. Czy błękit brylantowy jest bezpieczny?
-
Terravita na sprzedaż! Kto kupi fabrykę czekolady?
komentarze (0)