Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Podlaskie: Tradycyjne produkty w menu kateringu samorządu województwa

  • Autor: PAP
  • Data: 03-02-2020, 16:40
Zarejestrowane tradycyjne produkty regionalne mają być podstawą usług kateringowych na potrzeby urzędu marszałkowskiego w Białymstoku. W ten sposób samorząd chce promować zdrową żywność produkowaną w województwie podlaskim.
Podlaskie: Tradycyjne produkty w menu kateringu samorządu województwa
W menu podlaskich urzędników mają pojawić się m.in. ogórki i kapusta kiszona, fot. shutterstock

Pod koniec grudnia urząd rozstrzygnął przetarg na świadczenie usług kateringowych na jego potrzeby w 2020 r. Ostatecznie zgłosiły się trzy podmioty. Wybrano ofertę firmy z Białegostoku. Przy wyborze liczyły się przede wszystkim dwa kryteria, obok ceny, również wysoko punktowane było wykorzystanie produktów, dań czy deserów wpisanych na listę produktów tradycyjnych z woj. podlaskiego.

"Każdy kolejny produkt tradycyjny znajdujący się w zaproponowanym menu był punktowany. Produkty tradycyjne są ogólnodostępne i każdy podmiot może zawrzeć je w swoim menu, dlatego też nie było to kryterium ograniczające dostęp do przetargu" - powiedziała PAP rzeczniczka marszałka województwa Izabela Smaczna-Jórczykowska.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!