Polacy chcą jeść zdrowo. Jednak eko-żywność to nadal nisza
- Autor: www.portalspozywczy.pl
- Data: 07-04-2016, 12:26
- Rynek żywności fit w Polsce rozwija się dość dynamicznie. Czynnikiem sprzyjającym jest przede wszystkim wzrost dochodów rozporządzalnych mieszkańców kraju. Do wzrostu zapotrzebowania na tego typu produkty przyczynia się zmieniający się styl życia konsumentów - zapewnia Mariusz Dziwulski, analityk BGŻ BNP Paribas.
Mariusz Dziwulski, analityk banku BGŻ BNP Paribas/ fot. PTWP
Badania BGŻ BNP Paribas przeprowadzone we współpracy z GFK Polonia w 2015 r. pokazały że w dwóch ostatnich latach w kraju zwiększyła się liczba osób, które deklarują, że jedzą zdrowo.
- Kupując różnego rodzaju produkty spożywcze, konsumenci zatem coraz częściej zwracają uwagę na ich walory zdrowotne. Widać to również po odwracaniu się do spadku spożycia niektórych produktów żywnościowych m.in. mięsa - dodaje Mariusz Dziwulski.
Dalsza część artykułu (81%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium".
lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie
komentarze (2)
Perspektywy są, potrzebna jest tylko bardzo dobrze przemyślana komunikacja (reklama).
Odpowiedzod 2 tygodni jestem na diecie - ćwicze regularnie, nie podjadam miedzy posiłkami, przyjmuję też na poprawę metabolizmu suplement be slim 3
Odpowiedz