Precykling - nowy trend na rynku opakowań do żywności
- Autor: www.portalspozywczy.pl
- Data: 16-09-2016, 08:21

- Przykładem miejsca, w którym się wykorzystuje ten trend jest sklep „Original Unverpackt" w Berlinie, gdzie wewnątrz, wzdłuż długiej ściany znajdują się dystrybutory z ziarnami, suszonymi owocami, orzechami i warzywami, zaś w dużych pojemnikach ze stali nierdzewnej jest oliwa z oliwek i ocet balsamiczny, a w szklanych naczyniach sos sojowy. Wszystko trzeba pakować do własnych pojemników wielokrotnego użytku - mówi Joanna Aleksandrowicz.
Jej zdaniem w epoce nadmiaru możliwości wyboru, sklepy działające zgodnie z trendem „precycling” oferują nam 1, maksimum 2 warianty produktu.
komentarze (1)
Ciekawe, jak się rozkłada odpowiedzialność za produkt w wypadku użycia naczynia wielokrotnego użytku? Co z zanieczyszczeniami produktów wrażliwych?
Odpowiedz