Prezes Frigo Logistics o specyfice logistyki produktów mrożonych
- Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
- Data: 21-06-2016, 10:39

Dodatkowo wszechobecny brak czasu powoduje, że dania mrożone zyskują popularność. Dzięki mrożonkom przygotowanie pełnowartościowego posiłku zajmuje zdecydowanie mniej czasu, niż w przeszłości. Warto też zwrócić uwagę, że warzywa i owoce mrożone zawierają zdecydowanie większą ilość witamin i składników mineralnych, niż ich odpowiedniki przechowywane w nieodpowiednich warunkach – mówi Kristof Verbruggen.
Zauważa, że produkty mrożone zajmują coraz większe znaczenie w diecie Polaków. Brak środków konserwujących, łatwość i szybkość przygotowania posiłku w oparciu o nie powoduje, że są chętnie wybierane. - Dodatkowym determinantem jest pospiech oraz brak czasu, który dodatkowo wpływa na wybór mrożonek. Tak, jak wspomniałem powyżej Polacy świadomie wybierają mrożonki ze względu na brak substancji konserwujących oraz brak czasu. Mrożenie jest najbardziej nieinwazyjną formą zachowania świeżości żywności – mówi Kristof Verbruggen.
komentarze (0)