Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Biznes i technologie

Przewagą polskich firm spożywczych nadal pozostanie jakość, cena, innowacje i obsługa klienta

  • Autor: AT, PM / portalspozywczy.pl
  • Data: 30-10-2017, 10:29
- Moim zdaniem to nie w obszarze marek powinniśmy upatrywać naszej przewagi i siły polskiej żywności. Dobra jakość jest o wiele ważniejszym czynnikiem - mówi w wywiadzie dla portalspozywczy.pl, Wojciech Jezierski, Partner, Abris Capital Partners Ltd. odpowiedzialny za projekty z sektora rolno-spożywczego.
Przewagą polskich firm spożywczych nadal pozostanie jakość, cena, innowacje i obsługa klienta
Wojciech Jezierski, Partner, Abris Capital Partners Ltd. odpowiedzialny za projekty z sektora rolno-spożywczego

Nie ma wątpliwości, że polska żywność podbijała rynki UE głównie poprzez dobry stosunek ceny do jakości. Pojawiają się głosy, że model opierania się o niskie koszty pracy i zwiększanie mocy wytwórczych powoli się wyczerpuje.  

- Trzeba mieć świadomość, że budowa i pozycjonowanie marki na rynku polskim to jedno wyzwanie, a do pozycjonowania marki polskiej na rynku unijnym potrzebne jest dużo więcej czasu i pieniędzy. Oczywiście wszystko jest możliwe i już teraz coraz więcej polskich marek jest zauważanych poza granicami naszego kraju. Jednak gdy popatrzymy na skalę tych rynków, to myślę, że szanse mamy, ale przewagą polskich firm nadal pozostanie jakość, cena, innowacje i obsługa klienta - tłumaczy Wojciech Jezierski.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (2)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • kenny 2017-10-30 13:02:00

    bzdurki Polska żywność nie ma jakości a zwłaszcza wędliny nabiał słodycze , może i płody rolne czyli produkty nie przetworzone są w miarę ok

    Odpowiedz
  • Kubanek 2017-11-01 20:57:26

    A jaka żywność przemysłowa, ma dzisiaj jakość? Problemy jakościowe to problem ogólnoświatowy, a nie polski.

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!