Przyznano certyfikaty „Dobry produkt – wybór ekspertów 2017" (GALERIA)
- Autor: portalspozywczy.pl
- Data: 06-11-2017, 20:48

Nagrody wręczyli Wojciech Kuśpik, prezes grupy PTWP, Edyta Kochlewska, redaktor naczelna serwisu dlahandlu.pl i redaktor naczelna Rynku Spożywczego oraz Rafał Sikora, menadżer segmentu. Galę poprowadziła Daria Ładocha.
W skład jury, które wyłoniło nagrodzone produkty i firmy weszli: Jakub Bierzyński, prezes OMD Poland, Stefan Golonka, przez 20 lat prezes Kraft Foods, obecnie członek RN Bakalland, Honorata Jarocka, analityk Mintel, Renata Juszkiewicz, prezes Polskiej Organizacji Handlu i Dystrybucji, Urszula Kłosiewicz-Górecka z Instytutu Badań Rynku, Konsumpcji i Koniunktur, Edyta Kochlewska, redaktor naczelna dlahandlu.pl, Paulina Mroziak, redaktor prowadząca portalspozywczy.pl, Maciej Siejewicz, Marketing and Communication Manager GfK, Rafał Sikora, manager Rynku Spożywczego, Bartosz Urbaniak, członek zarządu BGŻ BNP Paribas, Andrzej Wojciechowicz, szef firmy doradczej FMCG Business Consulting.
Celem przyznania Certyfikatów Dobry Produkt jest promocja doskonałej polskiej żywności i popularyzacja najlepszych produktów spożywczych, które wyróżniają się jakością, innowacyjnością, ale także tradycyjną i regionalną recepturą.
Certyfikaty zostały wręczone w czterech kategoriach: produkt innowacyjny, nowy produkt, produkt tradycyjny i regionalny oraz produkt wysokiej jakości.
Nagrody w kategorii „Produkt innowacyjny”
W kategorii „Produkt innowacyjny” certyfikat otrzymała Linia produktów SOUS VIDE: Filet z kurczaka, kaczki, indyka w sosie oraz warzywa z pastą z soczewicy firmy VIRTU Production Sp. z o.o. Nagrodę odebrał Pan Grzegorz Cielecki, dyrektor zarządzający.
Kolejny Certyfikat w kategorii „Produkt innowacyjny” otrzymał produkt Super Krówka – Toffi, firmy Me gusto Sp. z o. o. Nagrodę odebrała Iwona Kasica, prezes zarządu.
Wyróżnienie otrzymał również produkt woda alkalizująca Olimpya, firmy Hercules Holding Sp. z o.o. Wyróżnienie odebrał Maciej Knapik, członek zarządu i właściciel firmy Hercules Holding.
Ostatnim nagrodzonym w kategorii „Produkt innowacyjny” został YABU Natural Energy Drink, firmy LA-SAD TRADE Sp. z o.o. Nagrodę odebrał Michał Lachowicz.
Nagrody w kategorii „Nowy produkt”
W kategorii „Nowy Produkt” certyfikat otrzymał SST-SZWEDZKI SANDWICH TORT, firmy Szwecja na naszym stole. Wyróżnienie odebrały Jadwiga Hansson oraz Renata Matuszkiewicz, właścicielki Szwecji na naszym stole.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
więcej informacji:
Powiązane tematy:
-
Polskie firmy spożywcze na celowniku inwestorów spoza UE?
-
Największe wyzwania sektora gastro - relacja HorecaTrendsTalks
-
Sodexo: Pomagamy budować lojalność konsumentów i kontrahentów
-
TiM: na rynku win następuje powrót do tradycji
-
R&D to dziś serce zakładu produkcyjnego
-
Pandemia wpłynęła na konstrukcję umów inwestycyjnych (wideo)
-
Janusz Palikot: 57 krajów chce importować piwo i wódkę Buh
-
Grauer: 2022 będzie rokiem dużych transakcji na rynku spożywczym
-
Robert Sowa: polskie produkty w menu są droższe niż europejskie
-
Jakub Olipra: 4 przyczyny drożejącej żywności
komentarze (1)
najlepiej jak nagrodę dostaje kiełbasa która przez Światową Organizację Zdrowia została uznana za produkt równie szkodliwy jak azbest, widać że to wszystko oderwane jest od rzeczywistości i potrzeb zdrowotnych konsumentów
Odpowiedz