Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Biznes i technologie

Rynek pracy: Skąd brać pracowników?

  • Autor: PulsHR
  • Data: 26-09-2018, 16:57
- Polska gospodarka znajduje się teraz w specyficznym momencie. Wyczerpaliśmy proste rezerwy rozwojowe. Teraz musimy zastanowić się nad tym, jak zwiększyć produktywność pracy – mówi Damian Olko, ekspert w zespole ds. analiz ekonomicznych w Deloitte.
Rynek pracy: Skąd brać pracowników?
fot. shutterstock

Damian Olko wskazuje, że kwestia dostępności pracowników jest głównym czynnikiem, który Deloitte analizuje na zlecenie firm szukających nowej lokalizacji dla swoich przedsiębiorstw.

– W ostatnim czasie zauważyliśmy ciekawy trend wśród przedsiębiorstw. Jeszcze kilka lat temu trudno było sobie wyobrazić, aby w poszukiwaniu dobrej lokalizacji rozglądali się po regionach Polski Wschodniej, gdzie liczba osób bezrobotnych na rynku pracy nadal jest nieco wyższa niż w innych regionach kraju – zdradza ekspert Deloitte.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!