Sektor spożywczy coraz bardziej zainteresowany optymalizacją zużycia energii
- Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
- Data: 19-01-2012, 14:59

Działania przedsiębiorstw przejawiają się w poszukiwaniu zarówno atrakcyjnych produktów na rynku, jak i wewnętrznych działań optymalizacyjnych. - Wśród klientów RWE Polska obserwujemy konsekwentny i ciągły proces poprawy efektywności energetycznej firm branży spożywczej - przyznaje Janusz Kudłaciak. Zwraca też uwagę na fakt, że przedsiębiorstwa branży spożywczej mają znaczny potencjał rozwojowy.
Z tego względu są atrakcyjnymi klientami dla dostawców energii. - Postępujący proces modernizacji linii produkcyjnych w firmach spożywczych oraz optymalizacja procesów wewnętrznych dają wymierne korzyści kosztowe - podkreśla Senior Menedżer ds. Klientów Biznesowych RWE Polska. - Moim zdaniem będziemy mieli do czynienia w najbliższych latach z intensyfikacją wszelkich działań optymalizacyjnych, w tym działań związanych z efektywnością energetyczną - prognozuje.
komentarze (0)