W logistyce żywności ważny jest czas
- Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
- Data: 12-02-2016, 12:15

Ważne jest także spełnianie przez operatora odpowiednich wymogów jakościowych (HACCP, IFS, ISO), specyficzne są wymagania odnośnie temperatury składowania i temperatury w transporcie. Zarówno pojazdy jak i pracownicy powinni posiadać odpowiednie uprawnienia, dodatkowo zarówno operator jak i jego podwykonawcy powinni dysponować czystymi pojazdami i ewidencją mycia.
Warte odnotowania jest to, że duży udział w obsłudze branży spożywczej mają usługi dodatkowe (VAS), takie jak kompletacja, czy przygotowywanie akcji promocyjnych – mówi Aleksander Król.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
więcej informacji:
Powiązane tematy:
-
QSL: Dla logistyki żywności mijający rok był bardzo niejednorodny
-
Frigo Logistics otwiera pierwszą zagraniczną filię
-
Jak wygląda logistyka żywności w dobie pandemii – procedury i obostrzenia
-
BHP w logistyce żywności (wywiad)
-
Waymo we współpracy z Walmartem będzie testować autonomiczną logistykę
-
Logistycy żywności szykują się na majówkę
-
ID Logistics będzie operatorem logistycznym PepsiCo
-
Sprzedaż żywności się wyrównuje w ciągu roku
-
Sieci handlowe dyktują warunki współpracy firmom logistycznym
-
Jakie zmiany na rynku usług logistycznych zajdą pod wpływem cyfryzacji?
komentarze (0)