- Jak co roku Forum Rynku Spożywczego i Handlu stwarza okazję, żeby w jednym miejscu spotkali się na inspirujących dyskusjach i kuluarowych rozmowach przedstawiciele największych firm sektora spożywczego i handlowego oraz HoReCa: producenci, przetwórcy, dystrybutorzy, handlowcy, restauratorzy a także decydenci z otoczenia administracyjnego i analitycy. Owocem tego wydarzenia zawsze są owocne kontakty biznesowe i konstruktywne wnioski merytoryczne. W tym roku Forum odbędzie się w formule hybrydowej: stacjonarnie, ale z transmisjami online. Czekamy na Państwa! - mówi Edyta Kochlewska, redaktor naczelna magazynu "Rynek Spożywczy" i portalu dlahandlu.pl.

Zapraszamy Państwa do tworzenia agendy i przesyłania do naszej redakcji interesujących i godnych poruszenia tematów. Wśród wiodących zagadnień dwudniowej debaty dominować będą:

* Koronakryzys – czas wizjonerów i skutecznych rozwiązań w branży spożywczej
* Eksport w czasach lokalności i nowych reżimów bezpieczeństwa
* Cyfrowa fabryka – co można zdigitalizować?
* Krótkie łańcuchy dostaw – zmiana, która przedefiniuje logistykę
* 2020 – rok zmian czy stagnacji? Nowy impuls w konsolidacji branży spożywczej
* Zarządzanie w „zdalnych“ czasach. Wyzwania liderów
* Kondycja branży mięsnej – kto stracił, kto zyskał?
* Mleczarstwo – branża, która nie może się „zatrzymać”
* Towary „pożądania” podczas koronakryzysu (słodycze, przekąski, alkohole)
* Co z nadziejami start-upów? Innowacje w czasach koronawirusa
* Handel w roli bohatera – nowy wizerunek, nowe wymagania
* E-commerce oraz click&collect: must have branży spożywczej
* Higiena i cena, czyli czy Polacy rzeczywiście kupują inaczej
* Eko, prospołecznie, proklimatycznie – sieci i producenci razem na tropie trendów
* Ewolucja rynku pracy w handlu. Czy czeka nas franczyzowy boom?
* Nowe szaty plastiku: odnowa czy regres?
* #HorecaTrendsTalks: Dostawcy oparciem i partnerem dla gastronomii
* #HorecaTrendsTalks: Postcovidowy foodie wyznacza nowe trendy, rozwiązania i zasady

Forum Rynku Spożywczego i Handlu to także wieczorna, uroczysta Gala (3.11), podczas której przyznane zostaną wyróżnienia: "Dobry produkt 2020" oraz Food&Retail Star. 

Już po raz jedenasty zaprosimy producentów, przetwórców i dystrybutorów żywności, także dla branży HoReCa do udziału w plebiscycie „Dobry Produkt” 2020. Wyboru nagrodzonych firm i produktów dokonuje grono uznanych ekspertów, szefów kuchni i influencerów kulinarnych oraz dziennikarzy zajmujących się tematyką spożywczą i kulinarną.  

W związku z przedefiniowaniem wielu dziedzin gospodarki przez pandemię, modyfikacji ulega w tym roku konkurs Food&Retail Star. Do rywalizacji, inaczej niż w poprzednich latach, zapraszamy nie tylko start-upy, ale także firmy dojrzałe, które mogą się pochwalić stworzeniem produktu lub usługi odpowiadającej obecnym wyzwaniom rynkowym. Rywalizacja odbywać się w kategoriach: Innowacja, Bezpieczeństwo, Start-up.

Lada dzień ogłosimy harmonogram zgłoszeń do obu plebiscytów!

 

Podczas wieczornej Gali ogłosimy także laureatów konkursu "Nagroda Rynku Spożywczego". Tu - inaczej niż w dwóch powyższych - laureatów wyłaniają redakcje magazynu „Rynek Spożywczy” oraz serwisów portalspozywczy.pl, dlahandlu.pl oraz horecatrends.pl pośród firm, które swoimi działaniami brylują na rynku.

ZAPRASZAMY DO WSPÓŁTWORZENIA FRSIH I UDZIAŁU W TYM NIEZWYKŁYM WYDARZENIU!

Poniżej krótka relacja z ubiegłorocznego FRSiH: