Zapraszamy na jubileuszowe X Forum Rynku Spożywczego i Handlu!
- Autor: www.portalspozywczy.pl
- Data: 29-05-2017, 12:12

Forum Rynku Spożywczego i Handlu to 2 dni debat, warsztatów i spotkań z prezesami i dyrektorami spółek spożywczych i handlowych, jak i ekspertami oraz analitykami rynkowymi.

Wstępny zakres tematyczny X FRSiH 2017:
6 listopada 2017 r.
· Rewolucja w branży spożywczej pod dyktando nowej ekonomii: trendy, innowacje, technologie, kapitał
· Rynek wobec trendów kulinarnych i prozdrowotnych: od żywności zdrowej, funkcjonalnej do superfoods
· Sukcesja: droga od lokalnej firmy do globalnego koncernu
· Start-upy w branży spożywczej i handlowej – możliwości i bariery rozwoju
· Nowa siła marketingowa: trendsetterzy i social media decydują o "być albo nie być" produktu
· Doświadczenie kontra entuzjazm – liderzy rynku radzą młodym firmom jak zdobyć szturmem rynek FMCG
· Innowacje, technologie i big data w służbie produkcji i sprzedaży FMCG
· Integracja w branży mięsnej – rynek, perspektywy, wyzwania
· Innowacje w branży mleczarskiej pod dyktando trendów rynkowych
· Logistyka jako kluczowy czynnik sukcesu producenta i detalisty
· Opakowanie tworzy produkt – nowe materiały, formy komunikacji i budowania relacji z konsumentami
7 listopada 2017 r.
· Handel wrażliwy na regulacje? Krajowe rozwiązania prawne a perspektywy branży
· Rynek pracy – braki kadrowe, presja płacowa, nowe sposoby motywacji
· Handel stoi marką własną – perspektywy rozwoju i wyzwania dla producentów i handlowców
· Tworzenie legendy zamiast marki, pozyskiwanie fanów w miejsce klientów
· Pokolenie millenialsów, Henryków, XYZ – nowe style zakupowe konsumentów
· Digitalizacja handlu – tradycyjne formy handlu wobec wyzwań ery cyfrowej
· Customer Experience – budowanie relacji, komunikacja, programy lojalnościowe
· Short stories: prezentacje start up-ów i innowatorów przed Forum Ekspertów
· Branża HoReCa – atrakcyjny partner dla producentów FMCG
· Cash and carry od nowa – możliwe scenariusze dla kanału hurtowego
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
więcej informacji:
Powiązane tematy:
-
EEC 2022: Trzeci dzień kongresu. Zapraszamy na sesje spożywcze
-
EEC 2022: Potrzeby, oczekiwania i wyzwania współczesnych konsumentów - zapraszamy na debatę
-
Przełomowy rok dla start-upów
-
Polskie firmy spożywcze na celowniku inwestorów spoza UE?
-
Największe wyzwania sektora gastro - relacja HorecaTrendsTalks
-
Sodexo: Pomagamy budować lojalność konsumentów i kontrahentów
-
TiM: na rynku win następuje powrót do tradycji
-
R&D to dziś serce zakładu produkcyjnego
-
Pandemia wpłynęła na konstrukcję umów inwestycyjnych (wideo)
-
Janusz Palikot: 57 krajów chce importować piwo i wódkę Buh
komentarze (0)