• partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Partnerzy portalu

ICER – stabilny wypiek, stabilny zysk

Odroczony wypiek pieczywa to technologia, która umożliwia wstrzymanie i opóźnienie fermentacji ciasta. Produkty wytwarzane z zastosowaniem technologii odroczonego wypieku charakteryzują się lepszym aromatem, chrupiącą skórką, delikatniejszym smakiem, mniejszym udziałem drożdży i dłuższym okresem świeżości. To co jednak najważniejsze to fakt, że produkty te są bezpieczne dla zdrowia.
  • Autor: Artykuł promocyjny Eco Trade Sp. z o.o.
  • Data: 10-09-2021, 15:29
ICER – stabilny wypiek, stabilny zysk

Świadomość oraz potrzeby Klientów z roku na rok ewoluują w kierunku produktów o wyższej jakości. W pieczywie objawia się to w postaci bogatego smaku i wyjątkowej świeżości. Identyfikując oczekiwania konsumentów oraz producentów polska firma Eco Trade Sp. z o.o. stworzyła nowoczesna linię produktów ICER do odroczonego wypieku.

Dlaczego odroczony wypiek i wspierająca go linia ICER?

Przede wszystkim dlatego, że technologia ta pozwala sterować procesem produkcyjnym w taki sposób, aby efekt pracy piekarzy był dostępny dla Konsumenta dokładnie wtedy kiedy tego oczekuje. Jednak nie jest to jedyna zaleta odroczonego wypieku. Kolejną jest możliwość optymalizacji procesu produkcji. Zmniejsza to koszty wytworzenia, zwiększa konkurencyjność producentów, a Klientowi końcowemu oferuje produkt wysokiej jakość za przystępną cenę. Firma Eco Trade budując linię ICER skupiała się na tym aby wymienione zalety podnieść na wyższe poziomy poprzez poprawę smaku wyrobów gotowych oraz stabilny i wysoki jakościowo produkt.

Pomimo tego, że w artykule odnosimy się do technologii odroczonego wypieku, wymienione produkty mają swoje zastosowanie również w tradycyjnych metodach wypieku. Uzyskujemy wówczas pieczywo o delikatnym miękiszu i wydłużonej świeżości.

W ramach oferowanego asortymentu linii ICER możemy wyróżnić:

  • ICER Bułka Śniadaniowa. Opóźniony rozrost pozwala na uzyskanie pieczywa o wyjątkowo wysokiej jakości. Skutkuje to uzyskaniem delikatnego miękiszu i dłuższej świeżości pieczywa. Bułka uzyskuje charakterystyczne pęknięcia.
  • ICER Bułka Dyniowa to 30% mieszanka mączna z dynią przeznaczona do produkcji pieczywa drobnego o odroczonym wypieku. Wypieczone bułki mają złocistą, chrupiącą skórkę.
  • ICER Ciasto Drożdżowe o smaku jogurtowym. To mieszanka mączna do produkcji drobnego asortymentu cukierniczego metodą odroczonego wypieku przygotowana specjalnie dla amatorów słodkich wypieków.

Na wyjątkową uwagę wśród produktów do odroczonego wypieku zasługuje ICER Stabil, flagowy dodatek wypiekowy firmy Eco Trade. Działanie 3 % dodatku wypiekowego oparte jest na odpowiednio zaprojektowanym kompleksie enzymatycznym. Zostało to potwierdzone licznymi, zakończonymi sukcesami, wdrożeniami produktu w największych piekarniach w Polsce.  Zadowoleni Klienci wielokrotnie podkreślali wyjątkowe cechy organoleptyczne i smakowe pieczywa, którego składnikiem jest m.in. Icer Stabil.

„Stabilny wypiek, stabilny zysk” to hasło, za którym stoi kompozycja składników, które gwarantują powtarzalność produkcji bez konieczności zmian w technologii prowadzenia ciast, odraczania i wypieku. Zastosowanie produktów linii ICER pozwala wydłużyć okres świeżości pieczywa. Pod hasłem „stabilność” kryje się również trwałość produktu w czasie całego  procesu logistycznego pieczywa z piekarni do punktu sprzedaży. W sklepowych piecach bułki i chleby są dopiekane i nabierają apetycznej, złocistej barwy. Następnie trafiają już na półki i do koszyków zadowolonych Klientów.

 

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

NEWSLETTER

Bądź na bieżąco!

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do odwołania zgody oraz prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.

W dowolnym czasie możesz określić warunki przechowywania i dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Jeśli zgadzasz się na wykorzystanie technologii plików cookies wystarczy kliknąć poniższy przycisk „Przejdź do serwisu”.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!