1 czerwca świętujemy Dzień Bułki
- Autor: www.portalspozywczy.pl
- Data: 01-06-2017, 12:22
Obok Dnia Dziecka i Dnia bez alkoholu 1 czerwca obchodzimy również Święto Bułki - podaje serwis kalbi.pl.

fot. shutterstock
Bułka – to według wikipedii odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, żytniego lub kukurydzianego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki o masie od około 30 do 100 gramów. Czasem może być posypana mąką, makiem, sezamem lub kruszonką, może też zawierać słodkie nadzienie.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
Powiązane tematy:
-
Pierwszy etap znoszenia ograniczeń nadał niezłe tempo zakupom, m.in środków czystości, alkoholi i produktów mrożonych (raport)
-
Naukowcy opracowali batony i bułki m.in. dla osób o siedzącym trybie życia. Wkrótce będą w sklepach
-
Prezes SPP: Polacy jedzą dużo pieczywa na tle innych krajów europejskich
-
Firma Buchcik inspiruje się kuchnią chińską i wprowadza na rynek nowe produkty
-
Pieczywo to jedna z wizytówek Polski
-
Lidl rozszerza koncept „Chrupiące z pieca” o bułki bez ulepszaczy
- Transport zboża z Ukrainy. Trudne "wąskie gardła"
- Firmy spożywcze i handlowe w I półroczu: przejęcia, inflacja, wojna
subskrybuj portalspozywczy.pl
komentarze (0)