Barilla stawia na makarony z pełnego ziarna z mniejszą zawartością soli i tłuszczów
- Autor: portalspozywczy.pl
- Data: 17-06-2016, 09:47
Od 2010 roku w 219 produktach Barilli zmieniono skład, aby zmniejszyć zawartość cukru, tłuszczu i soli oraz zwiększyć ilość błonnika i mąki z pełnego ziarna. Od 2013 roku Barilla obniżyła całkowitą zawartość tłuszczów i tłuszczów nasyconych w 73 produktach oraz soli w 15 produktach.
Od 2012 roku Barilla wprowadziła na rynek 28 nowych produktów pełnoziarnistych. fot. shutterstock
26 maja w Mediolanie Barilla Group przedstawiła sprawozdanie z realizacji strategii zrównoważonego rozwoju „Dobre dla Ciebie, dobre dla Planety".
Od 2012 roku Barilla wprowadziła na rynek 28 nowych produktów pełnoziarnistych. Skład 85 proc. wszystkich produktów jest zgodnych ze wskazówkami żywieniowymi Grupy, które biorą pod uwagę zalecenia żywieniowe środowiska naukowego oraz instytucji międzynarodowych.
Dalsza część artykułu (80%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium".
lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie
komentarze (0)