Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Zboża

Chleb na świecie: hinduski naan, francuska bagietka, polski chleb

  • Autor: Materiały prasowe
  • Data: 18-08-2017, 12:22
Co łączy Polskę z umiejscowioną na Zakaukaziu Gruzją, bajkowymi Indiami oraz słynącą z elegancji Francją? Naturalne, tradycyjnie wypiekane pieczywo, którym zajadają się wszyscy ludzie na całym świecie.
Chleb na świecie: hinduski naan, francuska bagietka, polski chleb
fot. materiały prasowe

Indie

Wypieka się tam popularne i znane wszystkim miłośnikom kuchni indyjskiej chlebki naan. Chleb taki przygotowywany jest w tradycyjnym piecu zwanym tandoor, gdzie piecze się go dosłownie kilka sekund z jednej strony. Dzięki temu prostemu zabiegowi chleb naan jest chrupiący z wierzchu i miękki w środku. Wypiekany z naturalnych składników oraz w oparciu o tradycyjne receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie, stanowi podstawę kuchni indyjskiej jako dodatek do gęstych sosów.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!