Czy wyprodukowanie margaryny o dobrym składzie jest możliwe?
- Autor: www.portalspozywczy.pl/ wwwczytajsklad.com
- Data: 21-05-2021, 17:15
Portalspozywczy.pl ma przyjemność ogłosić współpracę z czytajsklad.com. Dzisiaj na warsztat bierzemy masła, oleje roślinne oraz ich prodrowotne alternatywy. Czy realne jest wyprodukowanie margaryny o dobrym jakościowo składzie?

Na zdjęciu dr Krystyna Pogoń (po lewej) oraz Katarzyna Rada, właścicielka i pomysłodawczyni serwisu czytajsklad.com/ fot. materiały prasowe
- Trendy ekologiczne, wegańskie i kwestie wynikające z coraz częściej rozpoznawanych nietolerancji i alergii pokarmowych, sprawiają, że osoby, które używały masła lub masła z dodatkami olejów roślinnych, coraz częściej szukają dla tych produktów wysokiej jakości alternatyw.
- Półki sklepowe są pełne produktów zastępujących masło, wygodnych w użyciu margaryn - miksów tłuszczów roślinnych, które jednak nie spełniają oczekiwań coraz większej grupy świadomych, wymagających nabywców.
- Czytajsklad.com oraz dr Krystyna Pogoń, dietetyczka i technolożka żywności próbują odpowiedzieć na pytanie czy wyprodukowanie margaryny o dobrym jakościowo składzie jest możliwe.
komentarze (0)