Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Zboża

Dlaczego masło jest twardsze niż kiedyś?

  • Autor: PAP
  • Data: 24-02-2021, 13:11
Po kilku dniach dyskusji w mediach społecznościowych, do mainstreamowych mediów w Kanadzie trafił problem twardości masła. Winę ponosić mają niektórzy hodowcy, którzy karmią krowy paszą zawierającą olej palmowy.
Dlaczego masło jest twardsze niż kiedyś?
Kanadyjskie media pytają, dlaczego masło jest twardsze niż kiedyś. fot. shutterstock

Dziennik "Le Journal de Montreal" opisał sygnalizowany ostatnio często problem Kanadyjczyków, którzy w czasach pandemii częściej pieką i gotują w domu: masło, które mimo wyjęcia z lodówki i pozostawienia na blacie kuchennym pozostaje twarde.

"Wielu mieszkańców prowincji atlantyckich zauważyło, że masło jest twardsze niż zwykle" - mówił w mediach dyrektor laboratorium żywności na Uniwersytecie Dalhousie Sylvain Charlebois.

Dalsza część artykułu (88%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (1)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • Stefan 2021-02-27 23:03:49

    W Polsce mleczarnie masowo fałszują masło tłuszczem roślinnym tylko jeszcze nikt za to się nie wziął. Kiedyś na maśle było napisane zawiera 86% tluszczu mlecznego. Aktualnie usuniętego napis mlecznego, proszę zwrócić na to uwagę. Stop fałszowaniu produktów i wprowadzaniu konsumenta w błąd!

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!