Dyrektor FSB: Rynek pieczywa paczkowanego może utrzymać dwucyfrowy wzrost
- Autor: www.portalspozywczy.pl, PB
- Data: 28-02-2013, 16:03

- Rynek pieczywa paczkowanego jest zdecydowanie mniejszy niż rynek pieczywa tradycyjnego, ale spożycie pieczywa paczkowanego rośnie, ze względu na zmieniający się tryb życia i upatrujemy w tym dla nas dużą szansę - mówi Waldemar Topolski w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl.
Rynek ten dzieli się na kilka kategorii - bułek hamburgerowych, pieczywa cukierniczego, czy tortilii i każda z nich ma inną wartość. - Razem mówimy o rynku wartości kilkaset mln złotych. Ostatnio otrzymaliśmy dane, według których rynek piekarniczy, wraz z pieczywem cukierniczym, jest wart ok. 7 mld zł. Oznaczałoby to, że pieczywo paczkowane to niewielki procent całego rynku - podkreśla dyrektor FSB Piekarnie, spółki, która kończy budowę swojego drugiego zakładu w Polsce.
komentarze (0)