Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Dyrektor FSB: Rynek pieczywa paczkowanego może utrzymać dwucyfrowy wzrost

  • Autor: www.portalspozywczy.pl, PB
  • Data: 28-02-2013, 16:03
Rynek pieczywa paczkowanego rośnie dwucyfrowo i taki wzrost powinien utrzymać się w najbliższych latach - uważa Waldemar Topolski, dyrektor zarządzający spółki FSB Piekarnie. Jego zdaniem, wartość rynku tego pieczywa wynosi kilkaset milionów złotych, co stanowi niewielki procent całego rynku piekarniczego, wartego około 7 mld zł.
Dyrektor FSB: Rynek pieczywa paczkowanego może utrzymać dwucyfrowy wzrost
Waldemar Topolski, dyrektor zarządzający spółki FSB Piekarnie

- Rynek pieczywa paczkowanego jest zdecydowanie mniejszy niż rynek pieczywa tradycyjnego, ale spożycie pieczywa paczkowanego rośnie, ze względu na zmieniający się tryb życia i upatrujemy w tym dla nas dużą szansę - mówi Waldemar Topolski w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl.

Rynek ten dzieli się na kilka kategorii - bułek hamburgerowych, pieczywa cukierniczego, czy tortilii i każda z nich ma inną wartość. - Razem mówimy o rynku wartości kilkaset mln złotych. Ostatnio otrzymaliśmy dane, według których rynek piekarniczy, wraz z pieczywem cukierniczym, jest wart ok. 7 mld zł. Oznaczałoby to, że pieczywo paczkowane to niewielki procent całego rynku - podkreśla dyrektor FSB Piekarnie, spółki, która kończy budowę swojego drugiego zakładu w Polsce.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!