Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Zboża

EEC 2019: Nowel przygotowuje się do trzeciej zmiany pokoleniowej (wywiad)

  • Autor: AW/portalspozywczy.pl
  • Data: 10-05-2019, 18:57
Sukcesja pozwala nie tylko zachować nieprzerwane działanie firmy, lecz także zachować jej spójność. Z drugiej strony przekazanie władzy w ręce kolejnej generacji pozwala utrzymać dynamikę rozwoju, otwartość na innowacje, nowe technologie oraz elastyczność operacyjną. W Nowel proces zmiany pokoleniowej formalnie jeszcze się nie zakończył - mówi Michał Zajezierski, wiceprezes Nowel.
EEC 2019:  Nowel przygotowuje się do trzeciej zmiany pokoleniowej (wywiad)
Michał Zajezierski, wiceprezes Nowel, będzie prelegentem debaty Zmiana pokoleniowa w biznesie, która odbędzie się 14 maja 2019 roku w ramach Europejskiego Kongresu Gospodarczego

Michał Zajezierski będzie prelegentem debaty "Zmiana pokoleniowa w biznesie", która odbędzie się 14 maja w ramach Europejskiego Kongresu Gospodarczego (AGENDA wydarzenia). 

Portalspozywczy.pl: Rodzina Nowakowskich-Zajezierskich związana jest z piekarnictwem od 1925 roku, czyli prawie 100 lat. Jak w tym czasie rozwijało się piekarnictwo w Polsce?

Michał Zajezierski, wiceprezes Nowel: Piekarnictwo w Polsce w XX wieku opierało się przede wszystkim na małych, rodzinnych, rzemieślniczych zakładach. Często mieściły się w tych samych budynkach, w których mieszkali właściciele. W przypadku naszej firmy było podobnie. Mój pradziadek, Antoni Nowakowski, założył pierwszą piekarnię pod Warszawą i przez lata wypiekał w niej chleb dla lokalnej społeczności. W końcu lat 60. XX wieku zakład przejął jego najstarszy syn – Stanisław – mój dziadek, wraz z babcią Wacławą, którzy pod okiem pradziadka rozwijali swoje piekarskie umiejętności. W latach 80. do Stanisława Nowakowskiego dołączyła córka Elżbieta, czyli moja mama, z mężem Jerzym Zajezierskim, i młodszym rodzeństwem, Mariolą i Jackiem, którzy na początku transformacji założyli własne przedsiębiorstwa. Piekarnię dziadka, znajdującą się na parterze kamienicy przy ul. Daszyńskiego w Nowym Dworze Mazowieckim, pamiętam doskonale – w dzieciństwie mieszkałem z rodzicami tuż nad nią.

Dalsza część artykułu (83%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!